Seriál: Netradiční cukroví – Čokoládové sušenky
Jen pouhá dvě procenta lidí, kteří cukroví doma nepečou, zamíří pro cukroví do supermarketů. A není se čemu divit, protože i pokud nakupujete v prověřených pekárnách nebo od malých dodavatelů, domácímu cukroví se jednoduše nic nevyrovná. Zkuste sušenky, které se hodí nejen pro slavnostní tabuli, ale i k nedělní kávičce. Recept na brusinkové sušenky najdete ZDE.
Budete potřebovat:
- 150 ml oleje
- 10 lžic javorového sirupu
- 250 g hladké špaldové mouky
- 1 kypřicí prášek
- 3 lžíce kvalitního kakaa
- 100 g hořké čokolády (min 50% kakaa)
Postup:
Olej promíchejte metličkou spolu s javorovým sirupem. Vmíchejte zbytek surovin a čokoládu nakrájenou na malé kousky. Tvarujte malé hrudky nebo placičky a pečte v troubě vyhřáté na 150 °C cca 15 minut. Ihned po dopečení nechte sušenky vychladnout na mřížce. Sušenky jsou velmi křehké, tak pozor na polámání.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.