Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Šéf na grilu od května znovu na TV Prima

Kvě 1226 Autor: Redakce

grilovane hoveziTak už je to konečně tady. Od května se můžeme těšit opět z pořadu Zdeňka Pohlreicha, který nám svým osobitým, trochu ostrým způsobem připomene základy i vychytávky při grilování. Šéf na grilu je pořad, který si stále nachází více diváků. Grilování se totiž stalo fenoménem letních dnů. Jedná se totiž o velmi zdravou a především rychlou přípravu masa, ryb, zelenina, ale i sladkých dezertů. Nespokojte se jen a pouze s kuřecími prsy, které jste nechali odležet naložené v grilovacím koření a oleji. Recepty na grilování v žádném případě nepoužívají jen kuřecí maso, i když uznáváme, že jeho přípravu zvládne i naprostý začátečník.

Zdeněk Pohlreich vám nenuceným způsobem nabídne nespočet tipů a rad tak, abyste přípravu pokrmů na grilu dovedli k naprosté dokonalosti. Jak Zdeněk sám podotýká, nejdůležitější je výběr grilu a samozřejmě také kvalitních čerstvých surovin. Vždy používá výběrové maso, čerstvé bylinky, mořskou hrubou sůl a čerstvě namletý pepř. Nesmí chybět panenský olivový olej a křupavá zeleninka.

Pořad ale zdaleka není jen o grilování. Zasmějete se u historek z mládí, kdy šéfvzpomíná na svá léta na učilišti. Zdaleka nejzajímavější jsou ale rady, jak vybírat vhodné suroviny. Mj. se dozvíte, že správný steak musí být alespoň 2 cm široký a měl by být z hovězího masa, které pochází ze zvířete o stáří alespoň dva roky. Maso by mělo být vyzrálé sušením. Je ale naprosto jasné, že takto maso ztrácí vodu a tím svou hmotnost. Dobře vyzrálý steak, ve kterém zůstane důlek po zmáčknutí prstem, seženete jen u prověřených řezníků.

Vyznáte se ve steacích?

rib eye steakŠéf nás rád poučí o názvech a propečenosti jednotlivých steaků. Jeho velmi oblíbeným steakem je steak z hovězího roštěnce. Roštěnec se dělí na vysoký a nízký. Nízký roštěnec se nachází mezi oblasti mezi žebry a kýtou. Nízký roštěnec se hodí i pro velmi silné steaky s výškou až 6 cm. Vysoký roštěnec je dokonalou pochoutkou. Jde o měkké hovězí maso s mramorováním, které se výborně hodí k pečení v kuse. Pro úpravu na grilu se používají dva názvy. Jde o rib-eye steak, který je bez kosti a rib steak, tedy steak z vysokého roštěnce s kostí s hmotností až 1 kg.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Říj 2021>>
PÚSČPSN
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist