Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Salát z pečených paprik

Čvc 1604 Autor: Redakce

Sezóna paprik se nezadržitelně blíží. Pokud už vás omrzelo klasické lečo a další dobroty z paprik, zkuste bezkonkurenční salát z pečených paprik. Využijete ho jako letní vychlazený salát, ale neváhejte si ho zapéct třeba na rozpůlené bagetce. Možná budete kroutit hlavou, ale my jste salát dali i do domácích hamburgerů, což jejich chuť povzneslo na opravdovou delikatesu.

Budete potřebovatsalat z pecenych paprik

  • papriky 4 ks nejlépe různých barev
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce olivového oleje + na potření paprik před pečením
  • 100 g balkánské sýru

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Papriky omyjeme, potřeme olivovým olejem a dáme péct na plech, dokud se neobjeví černá opečená místa. Stačí jim cca 30 minut. Ještě horké papriky opatrně přemístíme do igelitového sáčku a uzavřeme, aby se papriky spařily (to zabere 30 minut). Pečené papriky půjdou díky tomuto kroku dobře oloupat.

Pečené papriky oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostky, zakápneme olejem a přidáme česnek (prolisovaný nebo nakrájený na plátky). Směs osolíme, opepříme a přidáme na kostky nakrájený balkánský sýr.

Salát využijeme teplý jako vydatnou večeři nebo přílohu k masům. Pokud ho ale necháme v lednici odležet, bude ještě lepší.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist