Roláda, která se vždy povede
Také už jste vyzkoušeli několik receptů na roládu a ne a ne se podařit? My jsme za Vás vyzkoušeli několik receptů a zvítězil asi tento:
Na korpus budete potřebovat
6 vajec, 100 gr cukru, 100 gr mouky polohrubé, 6 lžic horké vody
Postup je velmi jednoduchý. Umícháme žloutky, cukr a vodu. Z bílků ušleháme hustý sníh, který spolu s moukou opatrně smícháme s rozmíchanými žloutky.
Těsto pečeme na pečícím papíře nejlépe v horkovzdušné troubě cca 20 min na 180 stupňů. Horký korpus je nutno položit na utěrku a srolovat do rolády. Takto by měl korpus vychladnout.
Náplň zvolíme podle chuti, my jsme vyzkoušeli tvarohovou. Na tu budete potřebovat 2 tvarohy, 1 šlehačku, cukr, ovoce (nejlépe jahody, maliny, ostružiny). Ovoce opravdu zvolíme podle libosti, lze použít i mražené.
Šlehačku s min 33% tuku ušleháme a přidáme tvarohy a podle chuti cukr. Přimícháme i část ovoce (kvůli barvě). Pak opatrně rozbalíme korpus, rovnoměrně namažeme náplní, poklademe ovocem a opět opatrně zabalíme. Na vršek rolády namažeme zbytek tvarohu a opět poklademe ovocem na ozdobu.
Komentáře k článku
Johy 23.7.2010 (06:45)
Moc dobré je do tvarohu přidat trochu citronové šťávy nebo kůry. Zdravím z Prahy, Johana