Recepty podle Miloše Štěpničky 1
Ochutnejte uzeného kapra z vlastní udírny, stačí udit 2-3 hodiny nebo ho zakoupit v supermarketu.
Vždy je vhodné použit menší, mladé ryby, které nejsou tolik tučné. Klasikou je kapr či pstruh.
Pokud nemáte možnost uzení, udělějte si na grilu kapří stejky či rybí klobásky. Hlavní je vědět, že rybina je cítit jen z tuku, proto pokud použijete rybu bez kůže a odstraníte tučné části, pak rybí maso v žádném případě není cítit.
Dbáme ale na základní pravidla při manipulaci s rybami. Pokud ulovíme či dostaneme rybu živou. Je vhodné ji chvíli nechat ve vaně. Rybě nezhasínáme, aby nepanikařila a rovněž my se musíme chovat klidně a rybu zbytečně neplašit. Zabít by se měla co nejhumálnějším způsobem a ke kuchání a čištění vždy používat nůž k tomu určený, samozřejmě naostřený.
Pokud jste v přípravě ryby začátečník, je lepší ji stáhnout než bojovat s každou šupinkou. Na Vánoce si kapra můžeme nechat zabít i očistit od vyškolených profesionálů.
Ryba to není jen smažené filé, ale jak už jsme předeslali i uzení, grilování, ale také různé druhy salátů, polévky a spousta dalších dobrot. Recepty na rybí speciality ať už klasické nebo exotické Vám budeme přinášet během celých prázdnin.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.