Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na zimní salát podle RAW Therapy

Úno 1628 Autor: Redakce

Jaro již klepe na dveře, na první jarní suroviny si však budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Proto Vám přinášíme recept na salát ze surovin, které jsou na sklonku zimy dobře dostupné a moc nestojí. Proto si je dopřejte v bio kvalitě, Vaše tělo Vám za takovou dávku vitamínů bude vděčné.

mrkev v kosikuHlavní surovinou v receptu je hlávkové zelí doplněné mrkví, klíčky a semínky. Pro dokonale vyváženou chuť jsme salát obohatili listy ledového salátu batavie, který je možno koupit ve velmi dobré kvalitě na freshbedynky.cz. Je dovezený čerstvý, je v bio kvalitě a především teď v zimě doplní Vašemu tělu chlorofyl, kyselinu listovou a další bonusy listové zeleniny. Pokud byste nesehnali ledový salát batavii, doporučujeme nahradit jej římským salátem nebo zeleným dubáčkem.

Pokud jste ještě nevyzkoušeli v zimě čerstvé bio saláty či jinou zeleninu od Freshbedýnek, využijte náš slevový kupón a při objednávce zadejte heslo RAWKURZY. Získáte jednorázovou slevu 100 Kč z objednávky nad 700 Kč.

Suroviny na 4 porce:zimni salat

  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 1/2 lžičky himalájské soli
  • 4 mrkve
  • 1 ledový salát batavia / římský salát / zelený dubáček
  • 1 šálek naklíčených mungo fazolek
  • 100 g proteinové směsi (naklíčená pohanka, slunečnicové a dýňové semínko marinované v tamari a koření) nebo jakákoliv naklíčená a usušená semínka
  • tamari, citrónová šťáva, himalájská sůl, koření podle chuti (použili jsme směs Anděl strážný od Sonnentor)
  • dýňový olej

Příprava:

Dopředu si naklíčíme mungo fazolky (trvá 3 dny) a semínka (namočit na 4 hodiny, namarinovat a usušit přes noc). Nakrouháme si zelí a v míse jej rukama promneme se solí. Na 1/2 hlávky dáme 1/2 lžičky soli. Zelí necháme odležet v chladu do druhého dne.

Postup:

Nahrubo si nastrouháme mrkev, salát natrháme na menší kousky. Zelí, mrkev, salát, mungo fazolky a směs semínek promícháme ve velké míse a dochutíme tamari (cca 1 – 2 lžíce), citrónovou šťávou (cca 1 – 2 lžičky), kořením, příp. himalájskou solí. Promícháme a před podáváním salát zakápneme dýňovým olejem. Salát je dobré nechat 2 hodiny odležet, aby se chutě spojily a semínka krásně zkřehla.

Nejlepší je salát konzumovat čerstvě připravený ten samý den, v lednici vydrží i do druhého dne.

Ať vám zimní salát chutná.

Lenka a Lucie
RAW Therapy

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2021>>
PÚSČPSN
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist