Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na výbornou mramorovou bábovku

Srp 1113 Autor: Redakce

Bábovkové formy mají své kouzlo, to jistě nikdo nepopře. V dnešní době jsou asi nejvíce používané silikonové bábovkové a jiné formy, které se nemusejí vymazávat. V případě nákupu formy ale pečlivě sledujte atesty nezávadnosti.

babovkaNa mramorovou bábovku budete potřebovat

250g polohrubé mouky
250 g cukru
½ prášku do pečiva
4 vejce rozdělené na žloutky a bílky
½ hrnku oleje
½ hrnku vody
kůru z 1/2 citronu
špetku soli
kakao, mandle, ořechy, kokos  a rozinky či brusinky
máslo a hrubou mouku na vymazání a vysypání pokud nemáte silikonovou formu

Ze 4 bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Zvlášť v misce vyšleháme (elektrickým šlehačem) žloutky s cukrem, přidáme olej a vodu a pomalu přisypáváme mouku s práškem do pečiva a nastrouhanou kůru z omytého (nejlépe bio) citronu. Pak opatrně (už jen ručně) přidáme tuhý sníh z bílků. 2/3 těsta nalijeme do formy. Do zbylé 1/3 přidáme lžíci kakaa a podle chuti kokos, ořechy, rozinky nebo kandované ovoce. I tmavé těsto vlijeme do formy. To je těžší a klesne, a tak nám vznikne krásná mramorová bábovka. Tu budeme péci cca na 180 °C a za 40 minut zkontrolujeme špejlí. Pokud se těsto ještě lepí, necháme 10 min dopéct. Upečenou bábovku lehce vyklopíme, až je trochu zchladlá, posypeme ji moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist