Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na slávky na víně

Lis 1410 Autor: Redakce

Chcete si přinést domů vůni léta, dovolené a moře? Udělejte si slávky na víně! Je to jednoduché, rychlé a vynikající! Tyto mušle nejsou už dávno jen výsadou francouzské kuchyně. Dokonce i u nás je seženete čerstvé v podstatě celoročně, tak proč toho nevyužít a nezpestřit si předvánoční čas?

Suroviny:slavky

1 kg slávek
2 dcl bílého vína
1 dcl vody
1/2 hrnku krájených čerstvých či konzervovaných rajčat  
olivový olej
sůl
pepř
koření dle chuti (např. bobkový list, jalovec, tymián,…)
2 cibule
4 stroužky česneku
máslo

Postup
Slávky nejprve omyjeme pod tekoucí vodou kartáčkem a ponoříme do studené vody. Ty, které se nezavřou – vyhodíme.
Na hlubší pánvi si na másle a olivovém oleji opečeme cibulku a česnek nakrájený na plátky do sklovata, zalijeme vodou, vínem a přidáme koření. Zaklopíme pokličkou a dusíme cca 10 minut.

slavky duseni

Přidáme slávky a rajčata, zaklopíme a vydržíme chvíli nemíchat.

slavky na panvi

Po 10 minutách promícháme a odstraníme slávky, které se neotevřely. Ochutnáme omáčku a zjemníme máslem a případně dochutíme solí a pepřem.

slavky na vine

Pro změnu můžeme přidat olivy, čerstvé bylinky (např. bazalka, oregano, petržel,..), sušená rajčata apod. 

Na závěr je možné pokapat citronem, aby chuť byla dokonalá. Podáváme s čerstvým chlebem a dobrým bílým vínem.
Dobrou chuť!

slavky na vine

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist