Recept na netradiční grilovaný sýr
Grilování přináší i spoustu naprosto originálních receptů a ten dnešní není výjimkou. Chřest seženete v běžném supermarketu, je totiž jeho sezóna. Sýr použijte klidně Camembert, ale my doporučujeme sýr typu Halloumi, výborný je kupříkladu z farmy Krasíkov. Jedná se o polotvrdý sýr z ovčího a kozího mléka, ale v průmyslově výrobě se stále více prosazuje i kravské mléko. Pro grilování je vhodný především proto, že se ani při zahřívání neroztéká.
Kombinace grilovaného sýra a marinovaného chřestu vynikne s ovocným pivem typu radler nebo ochuceným nealko pivem, ideálně s příchutí citrusu nebo třešně.
Budete potřebovat na 4 porce:
Sýr 800 gramů
Olivový olej 100 ml
Zelený chřest 800 gramů
Limetová šťáva 1 kus
Nealko pivo/radler 100 ml
Petržel velkolistá (nasekaná) 2 gramy
Lískové ořechy (opečené) 50 gramů
Sůl a pepř dle chuti
Postup:
Nejprve oloupeme konečky zeleného chřestu. Povaříme je cca 3 minuty v osolené vodě a zchladíme pod tekoucí studenou vodou. Smícháme s olejem, pivem, solí, pepřem, limetovou šťávou a petrželí. Chřest namarinujeme a odložíme alespoň na 1 hodinu, ideálně je to den předem. Na rozpáleném grilu kravský sýr ogrilujeme z obou stran. Teplý sýr servírujeme s marinovaným chřestem a pečenými ořechy.
Náš tip: Chřest si připravíme den předem, aby se chutě dobře prolnuly. Pokrm můžeme doplnit pečenou paprikou, ředkvičkou a jarní cibulkou. V kombinaci s lehkým pivem je grilovaný sýr a marinovaný chřest perfektním osvěžením do horkých dnů.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.