Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na nakládaný vepřový bok

Dub 1803 Autor: Redakce

Bůček není u nás doma zrovna oblíbený. Tlusté jednoduše nemusíme. Když jsme ale zkusili tento recept, rozhodně se boku jako takovému už nadále vyhýbat nebudeme. Nakládaný bok je neuvěřitelně dobrý nakrájený na tenoulinké plátky, které pokladete na čerstvý chléb. Přikusovat můžete sterilované okurky. Výborné jsou ale také naložené cibulky, beraní rohy a podobně.

nakladany bok

Budete potřebovat:

  • 1 kg libovějšího vepřového boku
  • 5 bobkových listů
  • 10 kuliček celého pepře
  • 1 lžičku soli

Na marinádu budete potřebovat

  • 20 stroužků česneku
  • 1 lžičku mletého pepře
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžičku mleté sladké papriky
  • 1 lžičku kari koření
  • 1 lžičku grilovacího koření
  • 1 lžičku sojové omáčky

Postup:

1Vepřový bok omyjte a dejte spolu s celým pepřem, bobkovými listy a solí vařit. Vařte na mírném plameni asi hodinu (dokud nebude bůček měkký). Následně vyjměte a nechte mírně vychladnout.

nakladany bok

Mezi tím si připravte marinádu smícháním všech ingrediencí (česnek samozřejmě prolisujte nebo utřete). Vznikne tužší kašička.

nakladany bok

Tou rovnoměrně namažte na bok. Ihned zabalte do alobalu a nechte vychladnout o pokojové teplotě.

nakladany bok

Pak dejte do chladničky odpočinout na 2-3 dny. My jsme na bůček zapomněli a vyndali ho z lednice po pěti dnech a byl opravdu báječný.

nakladany bok

Pak už stačí maso nakrájet na tenké plátky a podávat s čerstvým chlebem a kyselými okurkami.

marinovany veprovy bok

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Čvn 2019>>
PÚSČPSN
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist