Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na krůtí burgery

Kvě 1630 Autor: Redakce

kruti burgerUdělat dobrý domácí hamburger není tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. Neváhejte začít krůtím masem, které jednoduše ochutíte a na grilu bude hotové vcukuletu. Takto natrénujete na pravý mletý hovězí steak.

Na 9 burgrů budete potřebovat

1 kg krůtích prsou
10 dkg anglické slaniny nebo špeku
1 menší cibule
3 stroužky česneku
2 lžičky soli nebo dle chuti
1 lžíci kečupu
1 lžíci hořčice
1 vejce + 1 bílek
čerstvě mletý pepř dle chuti
čerstvé bylinky dle chuti (nejlepší je petrželka, rozmarýn a libeček)

Postup:

1. Krůtí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na menší kostky. Bylinky omyjte a nechte okapat, oloupejte cibuli a česnek.

maso a bylinky na burgery

2. Bylinky, cibuli a česnek vložte do sekacího robotu, přidejte maso, vejce a bílek, sůl a pepř. Dochuťte kečupem a hořčicí.

mlete kruti maso

maso na kruti burgeryUmixovanou směs nechte odpočinout a tvořte kuličky. Pomohou namočené ruce. Jinak se hmota vůbec nelepí a není potřeba do ní přidávat strouhanku. Těsně před podáváním si namočte ruce, kuličky rozplácněte do požadovaného tvaru a grilujte z obou stran.

Masové placky nejsou nijak zvlášť vzhledné, na Burgery poněkud světlé. Ale po ochutnání masu nevalnou barvu jistě odpustíte!

Recept na domácí housky, karamelizovanou cibulku a domácí tatarku přineseme v některém z příštích článků.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Čvc 2021>>
PÚSČPSN
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist