Recept na kokosové úly
Dostali jste chuť na skvělé úly, ale máte alergii na ořechy, nebo jen zkrátka nemusíte jejich chuť v cukroví? Jednoduchá rada zní – použijte namísto nich kokos! Kokosové úly osvěží vaši štědrovečerní tabuli a když na to přijde, můžete si je připravit kdykoliv během roku.
Ingredience (pro 4 porce):
- 1 balíček piškotů
- 2 ks bílku
- 300 g cukru moučky
- 300 g kokosu
Na krém:
- 200 g másla
- 3 lžíce vaječného likéru
- 4 lžíce cukru moučky
Postup přípravy:
Příprava kokosových úlů je snadná, hravě je zvládne i cukrář začátečník. Nejprve zpracujte na vále v hladké těsto směs cukru, kokosu a bílku. Z ostatních ingrediencí (máslo, cukr a vaječný likér) vytvořte krém.
Kokosovou hmotou naplňte připravené formičky na úly (nezapomeňte je předem vysypat cukrem) a pomocí vařečky uprostřed každého úlu vytvořte důlek pro máslový krém. Jak podstavec použijte piškot nebo linecké kolečko.
Kokosové úly nejlépe chutnají uleželé, nezapomeňte je proto péct v dostatečném předstihu. Aby vydržely, musí se uskladnit na chladném a stinném místě.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.