Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na hrnečkový perník

Pro 1114 Autor: Redakce

Jednoduchý, rychlý a dobrý-takto bych popsala buchtu, které říkáme perník. Jedná se o buchtu „zamíchej a upeč“, takže jí zvládne opravdu každý. Navíc krásně provoní celý byt a vydrží dlouho vláčný.

Na hrnečkový perník budete potřebovatpernik

2 hrnky polohrubé mouky
1hrnek cukru
1/2hrnku oleje
1hrnek mléka
2 vejce
4 lžíce holandského kakaa
1 prášek do perníku

Smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a těsto vyšleháme šlehačem, až nebudou žádné hrudky. Řidší těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 190 stupňů asi 30-40 minut.

Náš tip: Do základního receptu můžete přidat malé kostičky jablek, nasekané ořechy nebo mandle, rozinky, kandované ovoce, případně polít libovolnou polevou a ozdobit. Nám se osvědčilo perník namazat povidly nebo libovolnou marmeládou podle chuti.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist