Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na expres langoše bez kynutí

Bře 2224 Autor: Redakce

Langoše jsou podobně jako trdelník klasickým pokrmem na poutích a podobných akcích. Jde o dobroty, které jsou připravované zejména pro turisty, čemuž také odpovídá jejich cena. V dnešním článku vám přinášíme recept na dokonalé langoše, u kterých navíc odpadá dlouhý čas nutný ke kynutí. Dejte jen 10 minut kvásku a hotovo. Navíc v těstě obsahují zakysanou smetanu a díky ní tolik nenasáknou olej při smažení. Za pár korun budete mít asi 10 langošů, které můžete dozdobit nebo využít jako doplnění hutných polévek.

langose bez kynuti

Vyzkoušejte recept na oblíbenou dobrotu. Foto: Jana Šťastná, Príma-receptář

Na cca 10 langošů budete potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 150-200 ml mléka
  • 125 g zakysané smetany
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 kostka (40 g) droždí
  • 1 lžičku cukru
  • ½ lžičky soli

Dále budete potřebovat:

  • 3 stroužky česneku, ½ lžičky soli (nebo podle chuti) a 6 lžic vody
  • kečup
  • strouhaný tvrdý sýr
  • olej na smažení

Do misky dejte vlažné mléko, droždí, cukr a lžíci mouky. Nechte vzejít kvásek. To bude trvat asi 10 minut. Do hnětací mísy dejte všechny zbylé ingredience na těsto, přidejte vzešlý kvásek a dobře propracujte. Vznikne krásně hladké těsto, se kterým se dobře pracuje. Ihned tvořte bochánky, které opatrně roztahujeme na požadovanou velikost. Smažíme na pánvi s olejem po obou stranách, necháme oschnout na ubrousku, dozdobíme a podáváme ještě horké.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Říj 2022>>
PÚSČPSN
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist