Recept na dýňový tatarák
Tatarák už není výsadou jen a pouze syrového hovězího masa. Už jsme si zvykli na lososový a nyní máte možnost ochutnat také veganský dýňový. Je neuvěřitelně dobrý a jistě uchvátí i nejednoho masožravce. Nyní, v době sklizně dýní, je na něj ta správná doba. Velkou výhodou tohoto pokrmu je, že ho do menu zařadíte jako lehký předkrm. Nenáročná příprava a servírování ve studeném stavu, to už je jen třešnička na dortu. A zbytek, který nenamažete na topinky, využijete jako přílohu k masům.
Budete potřebovat
- 1 menší dýni hokkaido (asi 300 g dužiny)
- 1 větší cibuli
- 1 chilli papričku bez semínek
- 1 lžičku sladké červené papriky
- 1 lžičku sojové omáčky
- 1 lžičku worchestrové omáčky
- sůl a pepř podle chuti a stroužky česneku na potření topinky
Postup
Dýni oloupejte, zbavte vnitřní dužniny se semínky a nakrájejte na menší kousky (cca 1,5 x 1,5 cm).
Dejte do nepřilnavého hrnce, podlijte malým množstvím vody a duste do poloměkka (to bude trvat asi 5 minut). Následně přidejte omáčky, sůl, pepř a papriku. Zamíchejte a nechte odklopené na mírném plameni, dokud se neztratí všechna voda. Do ještě horké směsi přidejte najemno nakrájenou cibuli a chilli papričku bez semínek.
Dýně by měla být měkká, ale po zamíchání se zjevným nerozvařenými kousky. Tatarák nechte zcela vychladnout. Podávejte s nasucho opečenými topinkami
Náš tip: k dochucení tataráku je velmi vhodný také dýňový olej.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.