Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na domácí trdelník

Bře 2209 Autor: Redakce

Známe ho spíše z poutí. Trdelník si ale jednoduše uděláte i doma. Budete potřebovat buď speciální nerezové formičky (širší kremrole) nebo si formu vyrobte jednoduše sami. Jakoukoliv tak akorát velkou ruličku obalte alobalem a máte vyhráno.

domaci trdelnik

Vyzkoušejte recept na oblíbenou dobrotu. Foto: Jana Šťastná, Príma-receptář

Na 6 trdel budete potřebovat:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 ml vlažného mléka
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 80 g másla
  • 2 žloutky
  • 1 kostka droždí (40 g)
  • špetku soli

Dále pak budete potřebovat:

  • máslo na potření
  • skořicový cukr na posypání

Postup:

Z trochy mléka, droždí, lžíce mouky a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Do hnětací mísy dáme zbytek mléka, rozpuštěné máslo a zbylé suroviny a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Mezi tím dáme předehřívat troubu na 180 °C. Vykynuté těsto na vále rozdělíme na 6 kusů. Ze všech následně vyválíme tenké provazy, které namotáváme na formu. Pečeme na plechu s pečícím papírem na 180 °C asi 20 minut, dokud není trdlo krásně zlatavo-světle hnědé. Ještě horká trdla pomažeme máslem a obalíme ve skořicovém cukru.

Náš tip: Trdlo lze pomazat bílkem ještě před pečením. Pak se jako posypka hodí jemně drcené ořechy. Nakonec už stačí jen pocukrovat.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Dub 2022>>
PÚSČPSN
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist