Recept na cuketové bramboráky
Cukety všude, kam se podíváš. Nejlepší jsou v dezertech, ale opravdu bezkonkurenční v klasických bramborácích. Zkuste ty naše i ve fitness variantě, kterou přineseme v některém z následujících článků. Cuketové bramboráčky, chcete-li cukeťáčky, lze podávat jako samostatné jídlo, ale také jako přílohu k masu. Můžete je plnit zelím a uzeným. Jednoduše fantazii se meze nekladou a ať už jste originální, nebo s nimi nakládáte jako s klasickými bramboráky, vždy budete mít úspěch. Ne nadarmo jsou cukeťáky jedním z nejoblíbenějších receptů z cukety.
- ½ kg nastrouhaných brambor
- 250 g nastrouhané cukety
- 2 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- 5 stroužků česneku neb podle chuti, sůl, pepř, majoránku
- řepkový či slunečnicový olej na smažení
Postup:
Mladou cuketu oloupeme a nastrouháme najemno. Brambory oloupeme a nastrouháme také najemno. Z obojího vymačkáme přebytečnou tekutinu a smícháme ve větší misce. Přidáme lisovaný česnek, mouku, vejce a ochutíme solí (asi 1 lžička), čerstvě mletým pepřem (asi ¼ lžičky) a majoránkou (asi 3 lžičky).
Všechny ingredience důkladně rukou promícháme a ihned přeneseme malé množství těsta, které lžící rozrostřeme po pánvi. Smažíme na rozpáleném rostlinném oleji do světle hněda (asi 2 minuty po každé straně). Vzniklé placičky necháme odpočinout na ubrousku, který vsákne přebytečný olej a podáváme ještě teplé.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.