Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recept na báječný makovec bez mouky

Říj 1805 Autor: Redakce

Náš jáhlový makovec měl u čtenářů ohromný úspěch. Ne vždy je ale čas chystat jáhly předem. Proto vám dnes přinášíme neodolatelně lehký, extra makový makovec, který je zcela bez mouky! Zkuste ho a nebudete litovat. Ale pozor. Alfou a omegou celého dnešního pečení je výběr vhodných surovin. Určitě sáhněte po českém modrém máku. Ten poznáte nejen podle barvy (technický mák ze zahraničí je poněkud dohněda), ale také podle příjemné vůně. Zde opravdu platí, že šetřit se nevyplácí.

makovec bez mouky

Budete potřebovat

  • 125 g změklého másla
  • 125 g třtinového cukru
  • 200 g mletého máku
  • 4 vejce velikosti L
  • špetku soli
  • trochu másla a hrubou mouku nebo kokos na vymazání a vysypání formy

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Máslo o pokojové teplotě dobře vyšleháme s třtinovým cukrem. Následně oddělíme žloutky a bílky a žloutky po jednom přišleháváme k máslové hmotě. Následně už jen pomalu vmícháme mletý mák. Z bílků a soli pak vyšleháme tuhý sníh, který už jen ručně stěrkou vmícháme do těsta.

Menší zapékací misku nebo dortovou formu 22 cm vymažeme máslem a vysypeme. Do misky nalijeme těsto a pečeme na 180 stupňů asi 20 minut, dokud se těsto nelepí na špejli a povrch není krásně zlatavý.

makovec bez mouky

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Pro 2018>>
PÚSČPSN
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist