Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Raw salát z pohanky s brokolicí

Říj 1516 Autor: Redakce

Pohanka je doslova hitem v oblasti zdravé výživy, protože je velmi významným zdrojem vlákniny, železa, draslíku, fosforu, mědi a vitamínů. Díky moučným zrnům ji laicky řadíme mezi obiloviny, třebaže tam botanicky nepatří. Obsahuje vysoké procento lehce stravitelných, plnohodnotných bílkovin a proto jde o nenahraditelnou součást jídelníčku vegetariánů, veganů i zastánců živé stravy.

Osvěžující salát, na který vám přinášíme recept, je báječnou přílohou například při grilování a zamilují si ho i masožravci. Jelikož jde o nevařenou pohanku, možná někoho zarazí trochu tvrdší konzistence. Díky zálivce ale salát krásně změkne, propojí se všechny přírodní chutě a vy budete mít pocit, že se zasytíte plnohodnotným jídlem.

Na salát budete potřebovatraw pohanka s brokolici

asi 250 g pohanky (namočená přes noc, světlá, mechanicky loupaná)
1 brokolice
1 menší cibule

Na dressing budete potřebovat

100 ml (půl hrnku) panenského olivového oleje
2 lžíce medu
2 stroužky česneku (nadrtit)
šťávu z půlky citronu
1,5 lžičky soli
1 lžičku pepře

Postup:

Den předem namočte pohanku do studené vody.

Ze surovin na dressing vymíchejte tekuté dochucovadlo, kterým zalijte nakrájenou brokolici a nechte 2 hodiny odpočinout v lednici. Brokolice krásně změkne a nasákne všechny chutě. Pak ji smíchejte s okapanou pohankou a před začátkem podávání v misce promíchejte s cibulí. Tu nakrájejte na větší kusy tak, aby salát ochutnali i lidé, kterým se syrová cibule příčí. My doporučujeme použít cibuli bílou nebo červenou, protože nejsou tolik štiplavé, jako klasická žlutá kuchyňská cibule.

Zde najdete Recept na RAW SALÁM.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist