Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Připravte pro návštěvu chutné chlebíčky podle Markéty Hrubešové

Pro 1725 Autor: Redakce

Předvánoční období je časem návštěv a ty je nutné královsky pohostit. Česká herečka a známá kuchařka Markéta Hrubešová nám prozradila recepty na chutné chlebíčky, kterými ohromíte své hosty. Vychutnejte si je například s tradičním českým aperitivem Metropol. 

Chlebíček s nivou chlebicky s nivou

Ingredience:

  • 50 g nivy
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • hrst ořechů (vlašské, lískové nebo para ořechy)
  • hrst červeného hroznového vína
  • špetka cukru, trocha soli

Postup:

  1. Hrozny překrojte v půlce a odpeckujte
  2. Vložte je do pánvičky s cukrem a lžící vody. Nechte vodu odpařit na mírném plameni, hrozny pak lehce zkaramelizují. Poté nechte vychladnout.
  3. Na další pánvi bez oleje opatrně opečte ořechy. Také nechte vychladnout.
  4. Utřete v misce nivu s máslem a zakysanou smetanou do hladké pěny.
  5. Nakrájené pečivo natřete nivovou směsí, poté ozdobte vínem a opečenými ořechy.

Chlebíček s hráškovou pěnou

chlebicky s hráškovou pěnou

Ingredience:

  • 100 g mraženého zeleného hrášku
  • 1 mozzarella
  • 2 lžíce sýru žervé
  • špetka cukru a soli
  • citronová šťáva
  • lístky bazalky na ozdobu

Postup:

  1. Vložte hrášek do osolené vroucí vody, vařte přibližně 2 minuty.
  2. Sceďte a schovejte si trochu vývaru do jiné nádoby. Hrášek poté propláchněte ledovou vodou.
  3. Hrášek, sýr žervé a cukr dejte do vyšší nádoby a umixujte tyčovým mixérem. Pokud je směs příliš hustá, přidejte chladný vývar a opět mixujte.
  4. Opatrně přidejte citronovou šťávu a sůl dle chuti.
  5. Nakrájejte mozarellu na stejně tlusté plátky.
  6. Natřete pečivo hráškovou směsí, každý chlebíček pak ozdobte plátkem mozarelly a lístkem bazalky.

Chlebíček s mozzarellou a bazalkovým pestem

Ingredience:chlebicky s mozarellou

  • 1 mozzarella
  • 2 menší rajčata
  • hrst oliv
  • hrst bazalkových lístků
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce semínek (slunečnicová, dýňová, piniová)
  • ½ stroužku česneku
  • olivový olej, špetka soli

Postup:

  1. Utřete česnek. Bazalku, parmazán, špetku soli a semínka společně s česnekem umixujte tyčovým mixérem.
  2. Po troškách přilévejte olivový olej a neustále mixujte, dokud nedosáhnete ideální konzistence pesta.
  3. Rozpulte rajčata, lžící je zbavte semínek a nakrájejte na kostičky.
  4. Olivy rozpulte a nakrájejte mozarellu na plátky.
  5. Pestem potřete pečivo, na každý chlebíček dejte plátek mozarelly a několik kostiček rajčete. Ozdobte olivami a je hotovo.

Pohostěte rodinu i přátele aperitivem

Hořko-sladký aperitiv Metropol Bianco ideálně naladí chuťové buňky na pohoštění ve formě chlebíčků.  Díky kombinaci vína a koření je ideální jako přípitek před jídlem, již staří Římané totiž věděli, že musí žaludek na hodování připravit. K tomu používali právě víno smíchané s vodou a medem. Tento tradiční český aperitiv se hodí také jako základ koktejlů.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Zář 2020>>
PÚSČPSN
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist