Priessnitzův obklad – účinná léčba bez chemie
Vincenz Priessnitz, zakladatel vodoléčby. Díky němu se vodoléčebné procedury rozšířily po celé Evropě. Zábaly, které nesou jeho jméno, běžně svým pacientům doporučují i praktičtí lékaři.
Jde o studený zapařovací obklad, který se přikládá lokálně na postižené místo s cílem dosáhnout zvýšeného prokrvení a tím ke zrychlení hojivých procesů v těle. Již naše babičky jím léčily různé neduhy, kdy namočily bavlněnou látku nebo plátno do studené vody, přiložily na postižené místo, překryly igelitem a pak šátkem (plenou nebo prostěradlem). Tímto se místo zapařilo – prokrvilo a došlo k uzdravujícímu procesu.
Účinky zábalů jsou překvapivě účinné při řadě nemocí – angíně, nachlazení, laryngitidě, horečce (nad 38 stupňů Celsia), na hrudník při suchém dráždivém kašli, na klouby při revmatických obtížích, k relaxaci kosterního svalstva atd.
Použití našich zábalů je univerzální a zábaly vyrábíme nejen na krk a hrudník, ale i na klouby (koleno, rameno, loket…). Aplikace je vhodná při léčbě onemocnění kloubů, zmírňuje bolest kloubů, uvolňuje hypertonii svalstva kolem kloubu, také pomáhá při léčbě zánětlivých procesů v kloubních strukturách, šlachách a úponech svalů.
Díky zábalu se také zlepšuje cirkulace krve (například při trombózách), dobře funguje na podkožní hematomy (modřiny) a otoky (rychlejší vstřebávání), na uvolnění svalového napětí či výrony kloubů nebo pohmoždění svalů.
V současné době, kdy svět je plný chemických léků, se vracíme zpět k přírodě….
Naše firma je spoluvlastníkem užitného vzoru a vyrábí již hotový Priessnitzův obklad, který vám usnadní práci, protože obsahuje vše v jednom a už nemusíte shánět jednotlivé vrstvy na přípravu obkladu.
Naše výrobky jsou i víceúčelové – vnitřní odnímatelná vložka má našité kapsy, do kterých lze vkládat další doplňky, kdy je možné využití, suchých zábalů, nebo chladivých či teplých zábalů různého druhu. Jako doplněk pro tyto účely nabízíme polštářky s pohankou, nebo třešňovými pecičkami, které lze nahřát na topení nebo nad horkou párou či v mikrovlnné troubě, nebo zmrazit v mrazáku.
Více se dočtete na našem webu: www.mamavis.eu
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.