Překvapte letos své nejbližší i přátele originálním cukrovím
Tradiční cukroví jako vanilkové rohlíčky, linecké a mnohé další jsou evergreeny, které nikdy neomrzí. Zkuste ale tyto svátky připravit také novinky, které jsou doplněné želatinovými medvídky, takže si je zamilují zejména děti.
Kuličky z bílé čokolády s medvídky
Budete potřebovat
- 310 g bílé čokolády
- 5 lžic másla
- 3 lžíce smetany
- špetka soli
- hrst želatinových medvídků (pokrájených na malé kousky)
- moučkový cukr na obalení kuliček
Postup
Na mírném plameni zahřejte bílou čokoládu, máslo, smetanu a špetku soli. Až se všechny ingredience rozpustí, vmíchejte pokrájené medvídky. Směs nechte 2 až 3 hodiny v lednici ztuhnout. Poté z hmoty vytvarujte kuličky a obalte je v moučkovém cukru.
Vánoční dort
- 5 vajec
- 150 ml oleje
- 150 ml vody
- 220 g krupicového cukru
- 310 g hladké mouky
- 10 g kakaa
- 1 prášek do pečiva
Vejce našlehejte do pěny a postupně přidávejte olej, vodu a cukr. Smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva prosejte a metličkou ručně vmíchejte do směsi. Pečte na 150 °C po dobu 60 minut.
Krém z mascarpone
- 500 ml smetany na šlehání 33 %
- 1 balení mascarpone
- 400 g cream cheese (lze nahradit smetanovým sýrem jako Philadelphia nebo Gervais)
- cukr dle chuti
Smíchejte všechny suroviny a vyšlehejte je do hladkého krému. Ten by měl mít lehce řidší konzistenci.
Zdobení
Do větší, ideálně skleněné, mísy střídavě vkládejte korpus a krém. Po obvodu mísy naaranžujte perníčky a želatinové medvídky. Docílíte tak nejen skvělé chuti, ale i efektu lahodícího oku!
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.