Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Pomazánky-nezapomínejme na ně!

Čvn 1314 Autor: Redakce

skvarkova pomazankaVajíčková, česneková, celerová, tuňáková, salámová a spousty dalších. Pomazánky se skvěle hodí na snídani, svačinu či večeři a v kombinaci s čerstvým pečivem si na ní můžeme i báječně pochutnat. Pomazánku si můžeme koupit v obchodě, což je mnohem pohodlnější a rychlejší, ale žádná kupovaná se nevyrovná té doma připravené. Můžeme ji totiž připravit z kvalitních surovin, dochutit ji podle vlastní chuti a hlavně máme zaručenu její čerstvost. Kvalitní a čerstvé suroviny jsou základem všech jídel a ani pomazánky nejsou výjimkou.

cesnekova pomazankaKlasiku v podobě česnekové pomazánky zná každá kuchařka, ale i takto zaběhnutý recept lze obohatit o neobvyklé suroviny. Zkuste do ní přidat například brusinkový kompot a vaše klasická pomazánka se rázem stane lahůdkou.

Další oblíbenou stálicí na poli rychlých pomazánek je vajíčková, kterou si každý jistě pamatuje už od školky. Příprava je velice jednoduchá. Natvrdo uvařená vejce najemno nastrouháme a přidáme je do směsi rozšlehaného másla s pepřem, solí a trochou plnotučné hořčice.

Velice oblíbenou je i jarní pomazánka z ředkviček. Základem této pomazánky jsou najemno nakrájené ředkvičky zbavené slupek, dále pak tvaroh, žervé nebo jakýkoliv tvarohový sýr a sůl. Dle vlastní chuti a možností zásob můžeme přidávat vejce natvrdo, čerstvou pažitku nebo posekané vlašské ořechy.

Nebojte se experimentovat

hermelinova pomazankaPokud chcete vyzkoušet nějakou novinku, rozhodně připravte vynikající pomazánku z avokáda. Potřebovat na ni budete: dobře uzrálé avokádo, nivu, pomazánkové máslo, česnek, pepř a sůl na dochucení. Oloupané avokádo oddělíme od pecky, rozmačkáme je vidličkou do hladka, přidáme najemno nastrouhanou nivu, rozmačkaný česnek a dochutíme dle chuti. Nivu lze nahradit i jiným sýrem, například strouhaným eidamem. Nejlepší je na rozpečené bagetě dozdobená pažitkou.

I zarytí masožravci si přijdou na své. Z hovězího masa si můžeme připravit bulharskou pomazánku. Na jedno kilo pomazánky budeme potřebovat: 400 g hovězího zadního masa, které necháme uvařit doměkka. Dále 4 vařené brambory, 2 cibule, trochu majonézy a kečupu, 6 sterilovaných okurek, mletou papriku, pepř a sůl. Maso necháme důkladně zchladnout a spolu s cibulí a bramborami je pomeleme v mlýnku na maso. Ke směsi přimícháme majonézu, kečup a najemno nakrájené okurky. Dochutíme solí, pepřem a paprikou. Tato pomazánka se skvěle hodí do studené kuchyně, na jednohubky a chlebíčky.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist