Pečený česnek
Česnekovou polévku bude mít dnes k obědu snad každý druhý. Zkuste si ale blahodárný česnek připravit i pečený. Česnek si zanechá úžasné aroma, ale bez štiplavosti. Pečený česnek výrazně provoní celý byt a jeho chuť je doslova máslově oříšková. Upečený česnek lze výborně roztírat. Pomažte s ním topinku nebo podávejte k masům.
Recept na pečený česnek
Předehřejte troubu na 180 °C. Zkraťte spodek omytého česneku s fousky asi o 1 cm. Celé palice polijte lžičkou olivového oleje, posolte a popřete. Každou palici zvlášť zabalte do alobalu a pečte asi půl hodiny. Před koncem pečení otevřete alobal a dopečte do měkka a do zlatova.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.