Ovocný cheesecake-jednoduše a rychle
Cheesecake se u nás těší stále větší oblibě a najdete ho v každé lepší kavárně a pokud možno i v několika provedeních. Jeho příprava je velmi jednoduchá, protože těsto připravíte jen ze sušenek a másla nebo rostlinného tuku. I cheesecake můžete připravit s pečeným korpusem, je to ale naprosto zbytečné.
Nenechte se mýlit názvem. I cheesecake je sladkým dezertem. Jméno jsme převzali ze zahraničí a místo sýru ricotty, můžete stejně elegantně použít i tvaroh. Tento znamenitý koláč můžete zdobit čokoládou, ovocem, zavařeninou. Fantazii se meze nekladou.
Na ovocný cheesecake budete potřebovat
200 g nadrcených máslových sušenek
100 g rozpuštěného másla
500 g (2 balíčky) tvarohu
2 lžíce dětské krupičky
50 g krupicového nebo třtinového cukru
kůru a šťávu z 1 bio citronu
4 žloutky
200 g lesního ovoce nebo jahod
ovocnou marmeládu na potření
Postup: Menší (20cm-pokud nemáte, použijte 26 cm, koláč bude nižší, ale stejně dobrý) otevírací kulatou dortovou formu vyložíme pečicím papírem a předehřejeme troubu na 180 stupňů. V robotu rozmixujeme sušenky, přilejeme rozpuštěné máslo a necháme vypracovat tuhé těsto, které namačkáme do formy. Podobně připravíme i tvarohovou náplň, kdy necháme mixovat tvaroh, citronovou kůru a šťávu, cukr, žloutky a krupičku. Trochu ovoce můžete zamíchat již do tvarohu.
Takto nachystaný dezert pečeme asi 40 minut (na 180 stupňů), dokud není povrch krásně zlatavý. Na téměř vychladlý dezert namažeme jam, navršíme ovoce a posypeme několika nalámanými sušenkami podle chuti. Takto můžete také vytvořit různé barevné kombinace, protože máslové, chcete-li digestivní sušenky jsou na našem trhu v mnoha kombinacích barev i chutí.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.