Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Netradiční Velikonoční recepty

Dub 1010 Autor: Redakce

Velikonoční receptyTradiční Velikonoční nádivka není jediné klasické jídlo na období Velikonoc. Nabízíme Vám recept na výbornou jehněčí kýtu. U nás se nejčastěji používá krusta vytvořená z třeného řesneku, soli a zázvoru. Prohněteným kořením potřeme kýtu, podlijeme a dusíme. Například ve Francii se hořejší vrstva na kýtu udělá z medu, hořčice a kari. Další postup je stejný.

Jelikož je jehněčí maso velmi drahé, můžete použít i kuřecí maso. Vhodným doplňkem tohoto jídla je salát. Na zálivku potřebujeme olivový olej, jablečný ocet a hořčici a trochu soli. Na salát použijeme jarní opraný žabinec přímo ze zahrádky, promícháme se zálivkou a je hotovo.

Jako Velikonoční moučník můžeme udělat netradiční Velikonoční hnízdo, které připravíme tak, že klasické piškotové těsto obarvíme kakaem a upečeme v menší kulaté misce a ještě menší misku vložíme na těsto. Pak hnízdo ozdobíme čokoládou.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist