Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Nepečený lotuskový cheesecake

Kvě 1925 Autor: Redakce

Lotusky-světoznámé malé sušenky podávané většinou ke kávě. Koupíte je ale i ve velkém balení. Lotuskové sušenky jsou natolik oblíbené, že se z nich začalo vyrábět máslo, chcete-li pomazánka. My měli tu čest ji ochutnat v jednom z Brandnooz boxů. Je opravdu neotřelé, příjemně sladké chuti a na cheesecake se opravdu hodí. Příprava dnešního receptu je snadná a rychlá, takže ji zvládnou určitě i cukrářští začátečníci.

lotuskovy dort

Na korpus budete potřebovat (dortová forma 24 cm):

  • 200 g sušenek Lotus
  • 50 g máslových sušenek
  • 100 g másla

Na krém budete potřebovat:

  • ½ sklenice lotuskového másla (200 g)
  • 200 g Mascarpone
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g lučiny (paloučku)
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1-2 lžíce moučkového cukru
  • želatinu (nejvhodnější je želatina v plátcích)

Postup:

Rozevírací dortovou formu o průměru 24 cm vyložte pečícím papírem. Sušenky rozmixujte a přidejte do nich rozpuštěné máslo. Hmotu upěchujte do pečícím papírem vyložené formy a dejte odpočinou do lednice.

korpus z lotusek

Želatinu připravte dle návodu. Pokud použijete jako my-tu v plátcích, nechte je nabobtnat v malém množství vody a pak zahřejte do rozpuštění, nechte mírně vychladnout.

Do téměř vyšlehané šlehačky přidejte sýry, opatrně prošlehejte, přidejte všechny zbylé ingredience a želatinu.

krem z lotuskoveho masla

Dobře prošlehejte a navršte v rovnoměrné vrstvě na korpus. Formu přikryjte alobalem a dejte do lednice alespoň na 4-5 hodin ztuhnout, klidně i přes noc.

cheesecake z lotusek

Po vychladnutí boky cheesecaku ořízněte ostrým nožem, aby se uvolnil od formy a opatrně formu sundejte. Cheesecake můžete ozdobit čokoládovou polevou a kousky sušenek.

lotuskovy cheesecake

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

2 reakce na Nepečený lotuskový cheesecake
  • Anna 6.2.2021 (20:25)

    Dala jsem klasickou želatinu a uplně se to zdrclo.
    Krém byl luxusní, ale přidala jsem želatinu a bylo to…
    Vyzkoušela jsem další pokus a o moc lepší to nebylo. Drží to i bez želatiny.

  • Kateřina Buchvaldková 17.7.2020 (10:20)

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kolik plátků želatiny jste použili? Děkuju, Buchvaldková

Kategorie
<<Srp 2022>>
PÚSČPSN
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist