Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Nepečené cukroví – rychlovka, která chutná každému

Pro 1422 Autor: Redakce

Tradiční činností, kterou některé ženy milují a jiné by se jí nejraději vyhnuly obloukem, je pečení cukroví. Příprava těsta, vykrajování formičkami, pečení a ještě následné zdobení totiž zabere hodně času. Pokud patříte k těm, kteří nemají pečení dvakrát v oblibě, zkuste vyrobit pár druhů nepečeného cukroví a uvidíte, že vám jeho výroba nezabere mnoho času a určitě s ním budete mít i velký úspěch.

Často je nepečené cukroví mnohem více oblíbené než pečená klasika díky své vláčnosti a konzistenci. Pár druhů nepečených variant s vůní kokosu, rumu či kandovaného ovoce obohatí i repertoár milovnic pečení. Děti vám rádi pomohou nejen s jejich výrobou, ale zcela určitě i s následným mlsáním.

rafaelo snehulaci.jpgJednoduché Rafaelo

Ingredience: 200g strouhaného kokosu, 200 ml kondenzovaného mléka, oloupané mandle

Postup: Kokos smícháme s mlékem a vypracujeme těsto. To necháme asi na 30 minut vychladit v ledničce. Poté odlamujeme kousky těsta, dovnitř zabalíme mandli a obalíme v kokosu. Hotové kuličky můžeme pokapat čokoládou a posadit do malých papírových košíčků.

Miniroláda z kokosu

Ingredience na tmavé těsto: 250 g sušenek Derby, 150 g moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 2 lžíce mléka, trocha strouhaného kokosu na posypání

Ingredience na světlou náplň: 100 g moučkového cukru, 100 g másla, 100 g strouhaného kokosu

Postup: Smícháním všech přísad na tmavé těsto vypracujeme vláčnou hmotu, kterou dáme na chvíli chladit do ledničky. Pak vytvoříme z cukru, másla a kokosu náplň, jež bude mít tužší konzistenci. Na potravinářskou fólii, kterou jsme si posypali kokosem, položíme tmavé těsto a přes další kus folie jej vyválíme. Po odejmutí svrchní fólie rozprostřeme na těsto světlou náplň a pomocí spodní fólie srolujeme do rolády. Roládu zabalíme do alobalu a necháme vychladit nejlépe přes noc. Dostatečně ztuhlou jí pak krájíme na kolečka.

Vosí hnízda pro dospělé

cukrovi vosi hnizdaIngredience na těsto: 200 g rozemletých piškotů, 80 g moučkového cukru, 80 g másla, 1 lžíce kakaa, 1 bílek, 3 lžíce rumu

Ingredience na krém: vaječný likér, sušené mléko

Postup: Piškoty, cukr, máslo, kakao, bílek a rum dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto. V případě jeho nesoudržnosti přilijeme více rumu. Těsto pak plníme do formiček vysypaných moučkovým cukrem a ze spodu do hnízda vytlačíme prstem důlek. Hnízdo vyklepnuté z formičky plníme vaječným likérem zahuštěným sušeným mlékem. Takto naplněná hnízda položíme na celý piškot a necháme chladit.

Kuličky z vlašských ořechů

Ingredience: 140 g moučkového cukru, 140 g másla, 140 g mletých ořechů, 4 nahrubo nastrouhané tabulky čokolády na vaření, 1 lžička skořice, 1 lžička strouhanky

Postup: Veškeré přísady smícháme a vypracujeme těsto. Jako u většiny nepečeného cukroví dáme těsto odpočinout do lednice. Pak už jen zbývá vytvarovat stejné kuličky, které pak můžeme obalit třeba v namletých mandlích a posadit je do ozdobných košíčků.

Brusinkovo-mandlové překvapení

Ingredience: 140 g sušených brusinek, 110 g mandlí, 30 g kandovaného zázvoru, 5 lžic kokosu, 5 lžic rumu, 4 lžíce medu, ½ lžičky skořice, čokoláda na vaření

Postup: Vše, až na čokoládu, dáme do kuchyňského robotu a lehce rozemeleme. Ze vzniklé hmoty utvoříme kuličky, které následně namočíme v rozpuštěné čokoládě a necháme ztuhnout.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist