Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Nejlepší tvarohová bábovka

Bře 1607 Autor: Redakce

Rozhodně se nebojíme říci, že jde o nejlepší tvarohovou bábovku, kterou jsme kdy v redakci ochutnali. Je neuvěřitelně vláčná s jemnou chutí tvarohu. Bábovka není mastná ani drolivá, vláčná vydrží i několik dní. Recept je na střední bábovkovou formu. Těsto je i přes vmíchaný sníh poněkud tuhé, proto neváhejte použít klidně i pekáček.

Budete potřebovattvarohova babovka

250 gr polohrubé mouky
220 gr cukru krupice
½ másla (125 gr) o pokojové teplotě
4 vejce
400 gr nízkotučného tvarohu (necelé 2 vaničky)
1 prášek do pečiva
hrst propláchnutých rozinek nebo brusinek
špetku soli

Postup:

Máslo vyndejte dostatečně dlouho předem, musí mít pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 180 °C a vymažeme a vysypeme středně velkou bábovkovou formu.

tvarohova babovkaOddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Z bílků a cukru vyšleháme světlou pěnu a po částech přidáváme změklé máslo. Následně pak tvaroh. Tekutou hmotu pak zahustíme moukou spolu s práškem do pečiva.

Do hmoty ručně opatrně vmícháme sníh z bílků a přendáme do vymazané a vysypané formy. Těsto stěrkou uhladíme a pečeme asi 40 minut na 180 °C dokud nebude povrch bábovky zlatavý. Zda je těsto upečené uvnitř zkusíme zapíchnutím špejle, jejíž povrch musí být po vytažení čistý.

Náš tip: Bábovková forma se nejlépe vymaže slunečnicovým olejem ve spreji. Vysypat ji můžete strouhankou, rozdrobenými piškoty, hrubou moukou nebo kokosem.

tvarohova babovka

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

2 reakce na Nejlepší tvarohová bábovka
  • Zuzka 4.12.2016 (15:55)

    Že by bez žloutků?????

    Ahoj Zuzka

  • Zuzka 4.12.2016 (15:52)

    Na bílky POZOR!!!!
    Promiňte, ale máte tam chybu.
    Žloutky šleháme s cukrem, tukem atd.

    Ahoj Zuzka

Kategorie
<<Říj 2024>>
PÚSČPSN
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
události
TOPlist