Nejlepší poleva na perníčky
Perníčky jsou báječně sladké a voňavé cukroví. Recept na neuvěřitelně jednoduché, ihned měkké a opravdu lahodné najdete zde. Pokud ho všechno s dětmi hned nesníte, nazdobte si ho třeba na vánoční stromeček. Polevu můžete koupit již hotovou nebo si ji jednoduše připravte. Tužší polevou pak po malých množstvích plňte do sáčků, kterým ustříhnete malý rožek. Samozřejmě si můžete k ruce vzít i profi zdobící sady. Nám se ale zdaleka nejlépe osvědčily malé kornoutky z pečícího papíru. Ty vyrobíte tak, že z pečícího papíru vystříháte čtverce asi o velikosti 15×15 cm. Papír zarolujete do tvaru kornoutku a zajistíte izolepou. Následně zdobíme tak, že špičkou kornoutku nejezdíme přímo po upečeném a vychladlém perníčku, ale vymáčkneme kousek polevy a tu nanášíme.
Recept na polevu na perníčky
Budete potřebovat
160 gr moučkového cukru
1 bílek z menšího vejce
1 lžičku citronové šťávy
1 lžičku kukuřičného škrobu
Postup: Cukr smícháte se škrobem a přidáte nešlehaný bílek a citronovou šťávu. Vymícháte hladkou tužší polevu. Pokud se vám zdá poleva příliš tekutá nebo jste použili bílek z většího vejce, přidejte asi 30 gr moučkového cukru.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.