Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Nejlepší chleba pro domácí pekárny

Čvc 1101 Autor: Redakce

Domácí pekárny se těší stále větší oblibě. Jednoduše připravíte těsto na kynutý koláč, pizzu a podobně. Samozřejmě nic se nevyrovná čerstvému chlebu. Je mnoho receptů, které jsme odzkoušeli a nejjednodušší a zároveň nejlepší byl následující recept.

chleba z domaci pekarnyBudete potřebovat:

375 ml mléka
350 g hladké mouky
150 g celozrnné pšeničné mouky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce octa
1 lžíčka soli
1 lžička polévkového koření
1 lžička cukru
1 lžička celého kmínu
1-3 lžičky sezamových semínek
½ sáčku sušeného nebo větší  ¼  čerstvého droždí

Všechny suroviny dejte do domácí pekárny a pečte na program bílý chléb (1), velikost střední, propečení střední. Chleba je výborný. Místo mléka můžete použít podmáslí, ale dokonce i vodu. Lze tam přidat i slunečnicová a dýňová semínka.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

4 reakce na Nejlepší chleba pro domácí pekárny
  • L 2.5.2021 (08:19)

    Dobrý den, paní Blaženko,
    podívejte se do návodu, co máte pod programem č. 1. Já tam mám například bagety (těsto jenom vykyne).
    V opačném případě bych pekárnu reklamovala. Jinak děkuji za super recept.

  • Blazenka 8.4.2021 (14:14)

    Dobrý den mám novou pekárnu, jsem z toho dost špatná těsto vykyne, ale už nevím, co dál aby se mohl chleba upéct může mi někdo pomocí?

  • Katka 3.7.2011 (00:08)

    Celý kmín vám nikdy neovoní chleba tak, jako drcený. Nebo mě jen nepřitahují celá zrna kmínu v těstě. Se sušeným droždím mám špatné zkušenosti, asi jsem ho měla prošlé (svádí to dělat zásoby x pytlíků), takže jsem místo chleba pekla tvrdé hroudy. Odteď jedině s čerstvým. Polévkové koření je chemie, tu si tam dávejte sami. Ještě do chleba to cpát… Ale věřím, že to chutná dobře, hlavně s vědomím, že víte, jak ty účinky glutamátu máte sami kompenzovat. 🙂 Aspoň trochu žitné mouky jste tam mohli přisypat, aby to byl chleba a ne tousťák s příchutí pšeničných zrn. Plus kvůli pozitivní hodnotě žitné mouky. Sezam může být, drcené lněné semínko je prospěšnější, dýňové kvůli nedostatku zinku v české stravě každopádně pokaždé. Překopala jsem vám celý recept, ale aspoň nemám pocit, že se svým chlebem někomu ublížím.

    • Soňa 7.2.2023 (11:25)

      Můžete mi moc prosím poslat tedy přesný recept jak to děláte vy? Jdu na to poprvé. Děkuji moc.

Kategorie
<<Srp 2021>>
PÚSČPSN
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist