Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Nejjednodušší dýňová bábovka

Úno 1603 Autor: Redakce

Dýně v našich končinách prožívá znovuzrození. Už i v běžném supermarketu jich seženete několik druhů. Pro náš recept je nejvhodnější nasládlá dýně hokkaido, kterou si bez problémů vypěstujete i na vlastní zahrádce a pokud ji dobře uskladníte, můžete se jejími plody živit v podstatě celou zimu. V žádném případě ale nemusíte skončit u dýně pečené a dýňové polévky. Zkuste naši oblíbenou bábovku a zkuste se svých hostů zeptat, jestli poznají, z čeho tento lahodný dezert je. Rozhodně totiž nezaujme jen krásně oranžovou barvou, ale především neuvěřitelně jemnou chutí.

Budete potřebovatdynova babovka

400 gr polohrubé mouky
300 gr třtinového cukru
200 gr dýňové dužiny (asi půl dýně hokkaido)
5 vajec
½ hrnku oleje
hrnek mléka
práše do pečiva
špetku soli
lžíci kakaa holandského typu

Postup:

1. Troubu předehřejte na 165 stupňů. Asi polovinu dýně oloupejte, zbavte vnitřní dužiny se semínky, omyjte a nastrouhejte najemno.

dyne hokkaido nastrouhana

2. Vyšlehejte bílky se špetkou soli a zvlášť žloutky s cukrem do světlé pěny. Ke žloutkové hmotě přidejte mléko a olej, mouku s práškem do pečiva. Vyšlehejte těsto, do kterého stěrkou opatrně vmíchejte ušlehané bílky.

dynova babovka

3. Větší část těsta nalijte do vymazané a vysypané větší bábovkové formy a do zbytku vmíchejte kakao. Kakaové těsto rovnoměrně nalijte na světlé.

dynova babovka

4. Bábovku pečte na 165 stupňů asi hodinu. Špejlí zkuste, zda je těsto upečené. Nechte vychladnout a nakrájejte.

dynova babovka

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

2 reakce na Nejjednodušší dýňová bábovka
  • Alena Haňáčková 24.10.2019 (08:28)

    ???

  • Vojáček 13.10.2017 (23:29)

    Dýňová bábovka

Kategorie
<<Zář 2020>>
PÚSČPSN
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist