Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

MINISERIÁL RAW CUKROVÍ – Díl 5. Raffaelo

Pro 1509 Autor: Redakce

raw raffaeloRaffaelo je jednou z nejoblíbenějších dobrot u nás v redakci. Vždy se po něm zapráší. I domácí je výborné, ale ve valné většině receptů se používá nějaký ztužený tuk. Pokud se této kokosové pochoutky nechcete zříct, ale přitom tolik nehřešit, myslete na své chuťové buňky i zdraví a zkuste náš báječný recept na veganské raffaelo. Chutná jako kupované, ale je bez přidaného cukru a jen s hodnými tuky. A vy se jistě budete divit, že se dá z pouhých 4 surovin vykouzlit zdravá dobrota, za kterou se nebudete muset stydět ani před tou nejnáročnější návštěvou.

Ve většině našich receptů používáme mandle i se slupkou. Zrovna Raffaelo by ale mělo být sněhově bílé. Proto je potřeba se připravit 2 dny předem a namočit mandle do studené vody. Vodu pravidelně vyměňujte. Za 2 dny a možná i dříve půjdou mandle ze slupky sloupnout podobně, jako byste je zalili vařící vodou.

Na cca 20 kuliček budete potřebovat

1 hrnek (asi 120 gr) strouhaného kokosu (+na obalení)
½ hrnku kokosového oleje
3 polévkové lžíce  agávového sirupu
celé oloupané mandle (asi 20 ks)

Postup: Namočíme a oloupeme mandle.

Ve vodní lázni opatrně rozehřejeme kokosový olej a přidáme do mixéru spolu s kokosem a agávovým sirupem. Mixujte tak dlouho, dokud nevznikne poměrně pevná hmota. Jedině tak půjdou tvarovat kuličky, do kterých vtlačíte oloupanou mandli.

Náš tip: Aby se kuličky tolik nelepily, je vhodné si před tvarováním namočit ruce. Připravte si tedy misku s vodou.

Hotové kuličky vyválejte ve strouhaném kokosu, nechte alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici a můžete podávat.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Kvě 2021>>
PÚSČPSN
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist