Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

MINISERIÁL RAW CUKROVÍ – Díl 3. Hrudky s goji

Pro 1506 Autor: Redakce

raw hrudky s gojiTaké máte pocit, že vánoční šílenství začíná každý rok dříve a dříve? Na Mikuláše ale propadnou vánoční horečce snad úplně všichni. Zapalte druhou adventní svíčku a zkuste mega jednoduché raw hrudky, které máte hotové hned a nemusíte tedy propadat panice, že ještě nemáte napečeno. Jsou ale tak dobré, že do Vánoc rozhodně nevydrží. Navíc velmi zdravé.

Goji neboli kustovnice čínská, která je považována za jednu z nejlepších superpotravin na světě, obsahuje aminokyseliny, zinek, železo, vápník, selen, hořčík, vitamín A, C, B1, B2, B6 a má obrovské protizánětlivé účinky. Dá se jíst jen tak. Její nakyslou chuť si jistě zamilujete. V dezertech je ale jednoduše bezkonkurenční! Zkuste ji použít v rámci dnešního receptu jen ze 3 surovin!

Na cca 15 větších hrudek budete potřebovat:

2 hrnky vlašských ořechů
1 hrnek goji
1-3 lžíce medu

Postup snad ani jednodušší být nemůže. Den předem namočíme ořechy. Asi 2 hodiny předem pak goji.

V mixéru rozmixujeme okapané ořechy a přidáme goji, které rozmixujeme nahrubo. Hmotu přemístíme do misky a dosladíme podle chuti.

raw hrudky s goji

Necháme chvilku odpočinout a lžičkou či prsty vytvoříme hrudky, které pokládáme na pečící papír a necháme odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny.

raw hrudky s goji

Naše tipy:

Hrudky jsou výborné samy o sobě, ale ozvláštnit je můžete ještě brusinkami a sušeným švestkami, které spolu s goji také rozmixujete nahrubo.

Vychladlé hrudky můžete namáčet v čokoládě a opět necháme vychladit. Skladujeme v lednici v uzavřené nádobě. Recept na raw čokoládu najdete zde.

Nemáte rádi med? Místo medu lze použít jakékoliv jiné sladidlo, jako je fíkový, agávový či javorový sirup.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist