Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Mini Pavlova dortíčky

Bře 1803 Autor: Redakce

Dort Pavlova je světoznámým dezertem. Na našem stole se moc neobjevoval a to z jediného důvodu. Nevypadá příliš vznešeně a při krájená na kousky praská a drobí se. Právě proto jsme přesedlali na jeho miaturní formu. Základem jsou bílkové pusinky s horou šlehačky a ovocem. Pavlovy se jedí čerstvé, protože křupou. Druhý den se šlehačka nasákne do těsta a jsou pro někoho možná ještě lepší. Ovoce používejte sezónní. Nejlepší jsou jahody, borůvky, maliny, ale také třeba na čtvrtky nakrájené fíky, hroznové víno, khaki či zrníčka granátového jablka.

Jde o delikátní laskominu, která osloví úplně každého.

mini pavlova

Na pusinky budete potřebovat

  • 4 bílky z vajec o velikosti M (150 ml)
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 1 lžíci octa
  • špetku soli

Na krém budete potřebovat

  • 400 ml smetany ke šlehání (min. 33% tuku)
  • 1 vanilkový cukr

Dále budete potřebovat

  • ovoce na dozdobení
  • lístky máty na dozdobení

Postup:

Bílky se solí vyšlehejte do tuhého sněhu. Přidejte cukr a škrob, dobře zašlehejte. Pak už jen zlehka zašlehejte ocet.

Bílkovou hmotou naplňte zdobící sáček. Na plech s pečícím papírem pak stříkejte kolečka s vyšším okrajem. Budete mít asi 10 dortíčků o průměru 8 cm. Pečte v předehřáté troubě na 150 °C asi 10 minut. Pak dosušte asi hodinu při 120 °C. Skořápky musí zůstat čistě bílé, pevné, křupavé a hříšně lehké.

Vychladlé skořápky plňte do tuha vyšlehanou šlehačkou, do které přišleháte vanilkový cukr (nebo lžíci cukru a ¼ lžičky vanilky). Šlehačku mžete do dortíků vkládat za pomocí lžíce nebo opět použijte zdobící pytlík.

Dozdobte ovocem a podávejte.

dort pavlova recept

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist