Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Margot buchta s polevou

Úno 1324 Autor: Redakce

Zamíchat a vylít na vymazaný a vysypaný plech. Tak si většina zaneprázdněných hospodyněk představuje ideální dezert. Právě proto vám dnes přinášíme velice jednoduchý recept na vynikající a rychlou buchtu z tyčinky Margot. Pokud buchtu navíc ozvláštníte ořechy či kokosem, bude se jednat o velmi chutný dezert nejen k nedělní kávičce.

Na Margot buchtu budete potřebovatbuchta z margotky

1 velká čoko tyčinka Margot
320 g polohrubé mouky (2 hrnky)
180 g cukru krupice (1 hrnek)
1 prášek do pečiva
½ Hery nebo másla
2 vejce
200 ml mléka (1 hrnek)

Na polevu budete potřebovat

1 žloutek
2 lžíce kakaa
100 g cukru moučka
80 g změklého másla
1 lžíci rumu
2 lžíce mléka

Postup: Na hrubém struhadle nastrouháme velkou tyčinku Margot nebo 2 malé. Smícháme se všemi suchými ingrediencemi. V mléce vyšleháme vejce a rozehřátou Heru nebo máslo a po částech vmícháváme sypké suroviny. Buchtu pečeme ve vymazaném a vysypaném plechu nebo plech vyložíme pečícím papírem. S úspěchem lze použít i dortovou formu. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova (asi 35 minut).

Mezi tím si nachystáme polevu. Smícháme cukr s kakaem, který lžící vymícháme s rumem, mlékem a dostatečně změklým máslem. Po upečení na horkou buchtu namažeme tuhou polevu, která se samovolně začne roztékat a částečně se do buchty vsákne. Jde o opravdovou delikatesu i pro náročné!

Náš tip: Pokud nemáte pro bílek z vajíčka na polevu využítí, použijte ho do těsta.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Jedna reakce na Margot buchta s polevou
  • Sofie Jirovská 23.1.2019 (13:16)

    Ahoj, je moc dobrá

Kategorie
<<Čvn 2020>>
PÚSČPSN
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist