Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Japonská kuchyně-základ dlouhověkosti

Led 1409 Autor: Redakce

ingredience na sushiJaponci mají odlišný vztah k jídlu než zbytek světa, to je dávno známé. Ne, že byste v Japonsku nenarazily na klasické stánky s rychlým občerstvením, ale i ve spěchu si můžete pochutnat na úžasných jídlech s sebou a dokonce i na sushi. Ostatně malé, velmi čerstvé porce ze syrových či velmi málo tepelně upravovaných surovin jsou fenoménem dneška, který je znám pod pojmem raw food, tedy živá strava.

Už málokdo se labužnicky vrhne do škaredé restaurace jen proto, že zde dostane guláš s pěti za dobrou cenu. Stále více se obracíme k lehčím italským jídlům, ale jak již bylo řečeno, i Evropanky se snaží osvojit si atmosféru přípravy, výběru i stolování, jaké je běžné v Japonsku. Právě proto můžete nyní na pultech knihkupectví sehnat úžasnou publikaci s názvem „Japonky nestárnou ani netloustnou“. A něco na tom asi bude, viděl někdy někdo tlustého Japonce?

kniha japonkyFast food se neskládá z hamburgeru, do kterého když kousnete, máte polovinu obsahu na zemi nebo v klíně a smažené přílohy. V krásném obalu dostanete přílohu, maso a zeleninu zvlášť, což lahodí i oku.

Zpět ale ke jmenované knize. Jste-li unaveni rozličnými pravidly hubnutí, je čas poznat jedno z nejlépe střežených tajemství zdraví, štíhlosti a dlouhověkosti v podobě stravování. Autorka knihy, Naomi Moriyamová je původem z Japonska. Třebaže vysokou školu studovala v USA, nezapomněla na své Tokijské kořeny a všechny zkušenosti s japonskou kuchyní teď vydala ve své první knize, ve které odhaluje způsob japonského domácího vaření a 7 tajemství, jimiž se řídí tradiční japonská domácnost, a 7 pilířů japonské kuchyně, jimiž jsou ryby, zelenina, rýže, sója, nudle, čaj a ovoce.

Sushi-základ japonské kuchyně

tradicni sushiKdo by neznal sushi. Někdo ho miluje, někdo nenávidí nebo se obává konzumace syrové ryby. Místo ní ale bez problémů můžete použít uzeného lososa, avokádo, vaječný svítek nebo téměř jakoukoliv zeleninu. Pokud zavítáte do sushi baru, bude vám nabídnuto s největší pravděpodobností klasické maki sushi. Tedy obsah zabalený v sushi rýži a řase NORI.

Rozhodně ale vyzkoušejte také:

  • Nagiri sushi-nepravidelný váleček sushi rýže, na kterém je položena ryba. Pozor, zespodu může být rýže potřena pálivým wasabi. Další zajímavostí je, že právě podle nepravidelnosti válečku rýže se toto sushi dále dělí právě podle tvarování rýže. Pokud nagiri sushi obalíte kouskem mořské řasy, které na koncích slepíte několika zrníčky rýže, dostanete GUNKA SUSHI.
  • Sushi „naruby“-vlastně se nejedná o japonskou, ale americkou specialitu, kterou můžete ochutnat pod názvem INSIDE OUT ROLL.
  • Sushi „do ruky“ neboli Temaki sushi-v kornoutku z řasy najdete krom rýže i různé druhy přísad, jako je ryba, avokádo a podobně.
  • „Krabičkové sushi“ neboli Oši sushi-do krabičky se navrství a upěchují všechny složky sushi. Obsah krabičky se vyklepne a nakrájí na úhledné kostičky.
  • Temari sushi-koule z rýže s přísadami
  • Čira sushi-pro někoho ledabylé sushi se skládá z rýže v misce, na které jsou pokladen přísady. Pokud máte rádi sushi a nejste zrovna přeborník v jeho přípravě, tak čira sushi zvládne opravdu každý.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Říj 2020>>
PÚSČPSN
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist