Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

I zdravá jídla mohou výborně chutnat

Úno 1003 Autor: Redakce

Cizrna – Římský hrách neboli humus

Cizrnu dnes už zná skoro každý, protože tato luštěnina obsahuje velké množství přírodního vápníku, hořčíku a fosforu. Dá se vypěstovat na zahrádce, mnohem jednodušší ale bude, když si jí zakoupíte sušenou a nebo předvařenou třeba v plechovce. Nyní Vám nabízíme výborný arabský recept na zeleninový salát.

Budete potřebovat:

Bílý jogurtVařená cizna vhodná pro bezmasá jídla

Sezamovou pastu

Sůl, římský kmín

Vařenou cizrnu

Rajčata, petržel, drcený česnek

Olivový olej

Postup:

Bílý jogurt smícháme se sezamovou pastou v poměru 3:1 a přidáme 2 lžičky soli a lžičku římského kmínu (ten pomáhá při trávení luštěnin). Přidáme vařenou cizrnu (pokud si ji vaříme sami, je vhodné ji den předem namočit a následně vařit do měkka), nakrájená rajčata a petrželovou nať. Dochutíme drceným česnekem a zakápneme olivovým olejem. Jako přílohu podáváme arabský chléb, který rovnou může posloužit jako příbor. Doufám, že si na tomto zdravém netradičním jídle pochutnáte stejně jako my 🙂

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist