Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

I steaky patří na gril

Kvě 1218 Autor: Redakce

Sezóna grilování se nezadržitelně blíží. Už dávno se ale nespokojíme se špekáčkem nebo naloženými kuřecími prsy. Grilování stojí a padá s kvalitními surovinami a grilem. Pokud se stále odhodláváte na grilu připravit hovězí maso, zcela jistě věnujte pozornost dnešnímu článku.

Nakupujeme steaky na gril

steaky na griluV prvé řadě nakupujte maso s rozmyslem, jen u prověřeného řezníka. Maso se standardně hodnotí podle stáří zvířete a obsahu tuku.

Nejdražším steakem je svíčková, která se podle odborníků na gril téměř nehodí. Správný steak na gril by měl mít alespoň nějaký obsah tuku. Tuk totiž dělá tu správnou chuť masa, které je šťavnatější a opravdu o moc lepší. Čerstvé maso, které bylo dobře skladované a prošlo procesem suchého zrání, má tmavě červenou barvu a jeho tukové mramorování je tmavě krémově-žluté. Nikdy nekupujte maso mražené nebo podezřele levné.

Dalším faktorem pro grilování je bezesporu také výběr správného grilu. Díky kvalitním grilům na dřevěné uhlí si grilování získalo pověst rychlého, velmi zdravého způsobu přípravy masa, zeleniny i příloh. Každá lepší domácí trouba sice gril obsahuje, ale jistě mi dáte za pravdu, že maso z takového nebo klasického elektrického grilu nikdy nebude mít kvalitu luxusního steaku z venkovního grilu.

Nebojte se grilů na dřevěné uhlí

gril na drevene uhliNěkdo sice může namítnout, že při skapávání oleje z masa se dřevěné uhlí zapaluje, gril kouří a zapáchá. Ve většině případů se ale v žádném případě nedoporučuje maso nakládat, tím spíše ne hovězí. Hovězí steaky se mají nakořenit až těsně před opékáním. Pokud si maso bez oleje nedokážete představit, zakápněte již hotový steak kvalitním olivovým olejem. Tím také odpadá problém se skapáváním oleje při přípravě masa.

A jak postupovat? Dřevěné uhlí v grilu roztopte pomocí třísek z měkkého dřeva nebo prostřednictvím tuhých či tekutých podpalovačů. Asi po čtvrt hodině, až dohoří podpalovač nebo dřevo, dejte na gril grilovací rošt, který necháte několik minut opálit. Pak už můžete pokládat steaky tak, že čím tlustější steak je, tím dál od zdroje tepla by měl být. I opravdu velké tlusté a steaky ale nechte zatáhnout a následně dopékejte.

Jediné, jak se o grily na dřevěné uhlí máte starat je, že vysypete vychladlý popel z dřevěného uhlí a rošt grilu jednoduše přejedete drátěným kartáčem.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Pro 2020>>
PÚSČPSN
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist