Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Grilování specialit-chleba

Čvn 1120 Autor: Redakce

Také už Vás omrzelo grilování špekáčků, párečků a klobásek? Chcete si opíkání nebo grilovačku něčím ozvláštnit? Vyzkoušejte exkluzivní domácí chleba.

grilování chlebaBudete potřebovat jen:

0,5 kg hladké mouky
250 ml teplé vody
1/2 až 1 lžíčka soli
1 balíček sučeného droždí

Postup je velmi jednoduchý (viz fotografie). Ze surovin zpracujeme tužší těsto a necháme kynout. Následně uždibujeme kousky a v ruce vyválíme do dlouhého válečku, který namotáváme na klacek nebo na opíkací vidlici.

Pokud raději grilujete, stačí chleba udělat na alobalu a je stejně dobrý. Nám se osvědčilo použít část mouky celozrnné. Kdo má rád experimenty, může do těsta přidat různé koření (kmín, sezam), bylinky a nebo opečenou cibulku či špek. Pokud místo soli použijete skořicový nebo vanilkový cukr, uděláte si chlebíček na sladko.

chlebaopékaný chlebadomácí chléb

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Zář 2022>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist