Grilování specialit-chleba
Také už Vás omrzelo grilování špekáčků, párečků a klobásek? Chcete si opíkání nebo grilovačku něčím ozvláštnit? Vyzkoušejte exkluzivní domácí chleba.
Budete potřebovat jen:
0,5 kg hladké mouky
250 ml teplé vody
1/2 až 1 lžíčka soli
1 balíček sučeného droždí
Postup je velmi jednoduchý (viz fotografie). Ze surovin zpracujeme tužší těsto a necháme kynout. Následně uždibujeme kousky a v ruce vyválíme do dlouhého válečku, který namotáváme na klacek nebo na opíkací vidlici.
Pokud raději grilujete, stačí chleba udělat na alobalu a je stejně dobrý. Nám se osvědčilo použít část mouky celozrnné. Kdo má rád experimenty, může do těsta přidat různé koření (kmín, sezam), bylinky a nebo opečenou cibulku či špek. Pokud místo soli použijete skořicový nebo vanilkový cukr, uděláte si chlebíček na sladko.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.