Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

FOTORECEPT: karamelizovaná červená cibulka

Čvc 1818 Autor: Redakce

Karamelizovaná cibulka je naprostou delikatesou. Domácí burgery už si bez ní představit nedokážeme. Výborná je také k masu. Štiplavost cibulky je snížena opékáním na oleji, naopak cukr a další přísady jí dodají tak příjemnou chuť, že už se bez ní neobejde žádné vaše grilování. Pokud vám náhodou přebyde, uchovejte jí v lednici, kde vydrží klidně týden i déle. Právě proto je náš recept hned z 1 kg červené cibule-ostatně ta se na karamelizování hodí nejvíce.

karamelizovana cibule

Budete potřebovat:
1 kg červené cibule
3 lžíce třtinového cukru
1 lžičku soli
špetku čerstvě mletého pepře
5-6 lžic octa
100 ml oleje

Postup:
1. Cibuli oloupeme.

cervena cibule

2. Cibuli přepůlíme a napříč nakrájíme na plátky asi 3 mm silné. Dáme do pánve.

krajeni cibule

3. Cibuli opékáme na velké pánvi na dostatečném množství nejlépe řepkového oleje a necháme zesklovatět (to bude trvat asi 10 minut).

opekani karamelizovane cibule

4. Když cibulka sklovatí přidáme sůl a cukr, které zamícháme do cibule a necháme ho na ní pořádně rozpustit. Cibulku stále promícháváme, aby se nezačala připalovat.

ochuceni karamelizovane cibule

6. Když začne zlátnout (to bude trvat asi 3 minuty), dochutíme ji octem a pepřem. A minutku necháme ocet vyvařit. Takto připravenou cibuli odstavíme. Používat ji můžeme teplou i studenou.

precliky s trhanym masem

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist