Fotorecept: Jednoduchá borůvková marmeláda
Domácí zavařeniny, jamy a marmelády jsou čím dál oblíbenější. Přispívá k tomu i fakt, že spoustu druhů ovoce v podstatě jen stačí svařit s cukrem a dát do skleniček. Jedním z takto jednoduchých je i naše úžasně rychlá, mega jednoduchá borůvková marmeláda.
Budete potřebovat:
3l borůvek (odpovídá asi 2kg)
0,7 kg cukru krupice
šťávu z ½ citronu
Postup:
1. Borůvky přebereme, očistíme od zelených částí, lístečků, jehličí apod. Propláchneme studenou vodou.
2. Okapané borůvky nasypeme do hrnce.
3. Přidáme cukr a citronovou šťávu. Za stálého míchání přivedeme k varu.
4. Vaříme do požadovaného zhoustnutí. Pokud chcete borůvkový rozvar do jogurtu nebo jako přeliv lívanců, postačí vařit 20 minut. Hustotu marmelády zkusíme talířkovou zkouškou. Trochu hmoty dáme na malý talířek, kde rychle vychladne. Nyní je také čas ovocný rozvar ochutnat a případně dosladit či přikyselit citronovou šťávou.
5. Nachystáme si čisté a suché sklenice. Pokud jste je právě vyndali z myčky, je to ideální, protože budou ještě horké. Tím také podpoříme konzervační proces. Sklenice dobře uzavřeme a asi na 10 minut otočíme víčkem dolu.
6. Sklenice postavíme na dno, popíšeme a ozdobíme vhodnou látkou.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.