Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

FOTORECEPT: Čoko cheesecake

Srp 1712 Autor: Redakce

Také milujete čokoládové dezerty, ale v letních měsících se vám nechce zapínat troubu? Zkuste náš bezkonkurenční čokoládový cheesecake, který zláká hříšnou chutí kvalitní čokolády. Té se do dortu dává tolik, že její kvalita velmi rozhoduje o výsledku. Pokud navíc použijete i do korpusu čokoládové sušenky, budete se radovat z čokolády ve všech třech vrstvách. My jsme zkusili klasický korpus, který nás snad nikdy neomrzí.

coko cheesecake

Budete potřebovat

Na korpus

  • 100 g rozpuštěného másla
  • 200 g máslových sušenek

Na krém

  • 250 g Mascarpone
  • 500 g tučného tvarohu
  • 350 ml smetany ke šlehání (min 30% tuku)
  • 3 lžičky želatiny „za studena“
  • 300 g čokolády (hořké 40-50%)

Na polevu

  • 150 ml smetany ke šlehání (min 30% tuku)
  • 100 g čokolády (hořké 40-50%)

Postup:

1. V nepřilnavé pánvi nechte pomalu rozpustit nalámanou čokoládu (300g). Za občasného zamíchání nechte mírně vychladnout.

rozehrivani cokolady

2. Mezi tím rozemelte sušenky a přidejte do nich rozpuštěné máslo. Opět prožeňte mixérem. Hmotu upěchujte do pečícím papírem vyložené formy a dejte odpočinou do lednice.

cheesecake korpus

3. Do téměř vyšlehané šlehačky přidejte želatinu, tvaroh a mascarpone, prošlehejte a přidejte mírně vychladlou čokoládu a opět dobře prošlehejte.

coko cheesecake recept

4. Hmotu navršte v rovnoměrné vrstvě na korpus. Dejte chladit.

cheesecake krem

Na pánvičce pomalu rozpusťte 100 g čokolády a přidejte zbylou smetanu (150 ml). Opět nechte směs mírně vychladnout a nalijte na dort. Nechte zchladnout o pokojové teplotě a následně dejte vychladit.

coko cheesecake s polevou

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Říj 2018>>
PÚSČPSN
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist