Extra jednoduchá domácí zmrzlina
Také se při pohledu na složení valné většiny zmrzlin na našem trhu zaleknete? My se ani nedivíme. Právě proto jsme vyzkoušeli báječnou domácí zmrzlinu, kterou zvládnete připravit i bez drahých zmrzlinovačů. Navíc budete potřebovat jen 2 suroviny a výsledek předčí vaše očekávání.
500 ml smetany na šlehání (min 31% tuku)
1 slazené zahuštěné mléko (Salko, 375 gr)
Postup: Do téměř vyšlehané šlehačky nalijeme Salko a šleháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladký pevnější krém. Ten opatrně přendáme do jakékoliv zavírací misky vhodné k mražení a necháme zmrznout několik hodin, nejlépe přes noc. Velkou výhodou také je, že hmotu nemusíme ani jednou promíchávat. Po ztuhnutí můžeme servírovat.
Naše tipy:
Zmrzlina je báječná sama o sobě, do hmoty ale můžete zašlehat také zrníčka z ½ lusku vanilky. Při podávání pak posypte nasucho opraženým sezamem.
Pokud místo klasické šlehačky použijete pařížskou, dostanete jemně čokoládovou zmrzlinu, které opravdu neodoláte!
Vyhýbáte se cukru? Pak použijte neslazené zahuštěné mléko a hmotu oslaďte tekutým sladidlem ze stévie.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.