Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Domácí zelí

Lis 1019 Autor: Redakce

hlávkové zelí na krouháníHlavní při nakládání domácího zelí je výběr hlávkového zelí. Je vhodné vybrat středně velké hlávky, které musí být pevné a kopaktní. Po oloupání vrchní části musí být hlava lesklá. Hlávku rozdělíme na několik částí a nakrouháme ručně nebo na domácím robotu.

Nakrájené zelí osolíme (na 1kg zelí dáme 2 dkg soli) a pak zelí poctivě promačkáme až začne pouštět šťávu. Pak ho necháme cca 2 hod odležet. Pak přidáme nakrájenou cibuli a trochu kmínu (POZOR! cibule i kmín pozastavují kvašení, proto pokud jste začátečník, tyto suroviny nepřidávejte).

Zelí natěsníme do čisté zavařovací sklenice. Sklenici standardně uzavřeme a necháme jí v pokojové teplotě a pod sklenici dáme nějaký pekáč nebo talířek, protože ze sklenice bude vytíkat kvasící tekutina. Zelí můžeme nacpat i do paprik a postup je pak stejný.

Zelí lze jíst i čerstvé, kdy nasolené zelí smícháme s jogurtem, majonézou nebo jejich kombinací. Salát ochutíme bílým pepřem, rozinkami a trochou hořčice.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Říj 2020>>
PÚSČPSN
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist