Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Domácí škvarková pomazánka

Úno 1924 Autor: Redakce

Dnes vám přinášíme recept na jednoduchou pomazánku, kterou si oblíbí snad opravdu každý. Škvarky jsou zbylé větší kousky při zpracování sádla, na domácích zabijačkách jich tedy je víc než dost. Koupit je ale můžete také v řeznictví. Mají lehce masitou, tučně lahodnou chuť. V kombinaci s vejci a dalšími ingrediencemi pak dostanete výtečnou pomazánku, která s čerstvým chlebem jednoduše nemá chybu.

domaci skvarkova pomazanka

Budete potřebovat:

  • 300 g škvarků
  • 3 vejce
  • 1 větší šalotku
  • 3 nakládané okurky, trochu láku
  • 1 lžíci plnotučné hořčice
  • 1 lžíci majonézy
  • sůl a pepř k dochucení

Postup:

Vejce uvaříme natvrdo (10 min), oloupeme. Šalotku oloupeme a vhodíme do mixéru spolu s okurkami, promixujeme. Následně přidáme škvarky a vejce, opět proženeme mixérem. Přidáme sůl, pepř, hořčici a majonézu, ochutnáme a případně dokyselíme vodou z okurek. Ta také dodá pomazánce krémovější konzistenci. To mají rády zejména děti, které nesnesou, aby jim kousky škvarků chroupaly mezi zuby.

Pomazánku namažeme na čerstvý chléb, dozdobíme třeba natí z jarní cibulky, vejcem nebo okurkami a podáváme.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Úno 2020>>
PÚSČPSN
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist