Domácí škvarková pomazánka
Dnes vám přinášíme recept na jednoduchou pomazánku, kterou si oblíbí snad opravdu každý. Škvarky jsou zbylé větší kousky při zpracování sádla, na domácích zabijačkách jich tedy je víc než dost. Koupit je ale můžete také v řeznictví. Mají lehce masitou, tučně lahodnou chuť. V kombinaci s vejci a dalšími ingrediencemi pak dostanete výtečnou pomazánku, která s čerstvým chlebem jednoduše nemá chybu.
Budete potřebovat:
- 300 g škvarků
- 3 vejce
- 1 větší šalotku
- 3 nakládané okurky, trochu láku
- 1 lžíci plnotučné hořčice
- 1 lžíci majonézy
- sůl a pepř k dochucení
Postup:
Vejce uvaříme natvrdo (10 min), oloupeme. Šalotku oloupeme a vhodíme do mixéru spolu s okurkami, promixujeme. Následně přidáme škvarky a vejce, opět proženeme mixérem. Přidáme sůl, pepř, hořčici a majonézu, ochutnáme a případně dokyselíme vodou z okurek. Ta také dodá pomazánce krémovější konzistenci. To mají rády zejména děti, které nesnesou, aby jim kousky škvarků chroupaly mezi zuby.
Pomazánku namažeme na čerstvý chléb, dozdobíme třeba natí z jarní cibulky, vejcem nebo okurkami a podáváme.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.