Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Domácí rozvar na sushi rýži

Úno 1617 Autor: Redakce

sushi ryzeSamozřejmě můžete koupit hotový sushi ocet, ten je ale pro český jazýček poněkud příliš kyselý a samozřejmě také drahý. Není nic jednoduššího, než si podle jednoduchého návodu připravit rozvar na sushi rýži po vlastní ose. Na jeden kg uvařené rýže je třeba cca 1 dcl rozvaru (jen přibližné množství – je nutné řídit se vlastní chutí).

Uvedené množství vystačí na dochucení zhruba 300 g neuvařené rýže. Pokud vaříte rýže méně, zbytek ochuceného octa na sushi můžete klidně skladovat pár měsíců v chladničce, případně jej využít jako zálivku na salát nebo součást různých dresingů. 

Budete potřebovat:

  •  60 ml rýžového octa
  • 10 ml SAKE (není nezbytně nutné)
  • 10 g soli
  • 60 gr cukru
  • 1/4 limetky (pouze šťáva)

Postup: Nálev zahříváme, dokud se vše nerozpustí. Pak jím dochutíme asi 20 min odstátou rýži. Určitě ho nenalijte na rýži všechen najednou na a už vůbec ne na jedno místo. Hotový rozvar nalívejte rovnoměrně do ještě horké rýže a jemně ho s ní vmíchejte (nemícháme silou, rýže by ve výsledku neměla být kašovitá), ochutnejte a v případě potřeby dochuťte zbytkem octového rozvaru.

Recept na domácí nakládaný zázvor najdete ZDE.

sushi oblezeny talir

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Led 2019>>
PÚSČPSN
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist