Internetový hobby magazín

Menu

Dům

Nejnovější články

Domácí modelína-zázrak za pár korun

Bře 1411 Autor: Redakce

domaci plastelinaPlastelína, chcete-li modelína, uchvacuje děti už desítky let. I zde jsou ale pokroky, kdy od mazlavé hmoty, která nešla vyprat, jsme se dostali až k luxusním zahraničním hmotám, které jsou pestrobarevné, nešpiní a prodává se k nim velká spousta příslušenství. Děti si mohou natočit plastelínovou zmrzlinu, mlýnkem vytvoří neskutečné variace a tiskátky zase zvířátka a různé jiné tvary. I tato plastelína ale má své nevýhody. Rychle tvrdne, takže musíte donekonečna kupovat nové zásoby. Zkoušeli jste ale třeba domácí modelínu? Pokud ne, zkuste tu naší! Pokud máte nenechavé děti, vězte, že ani po pozření se jim nic nestane. Všechny suroviny jsou totiž 100% jedlé!

Na domácí modelínu budete potřebovatdomaci modelina

  • 300ml vody
  • 150g hladké mouky
  • 75g soli
  • 1 lžíci oleje
  • 2 lžíce octa

Postup: Na pánvičce s nepřilnavým povrchem (teflon) rozpustíme ve vodě sůl a přidáme olej a ocet. Ztlumíme plamen a za stálého míchání opatrně přisypáváme mouku. Zanedlouho se hmota začne spojovat, až vznikne poměrně tuhá hmota, kterou na sporáku pořádně prohřejeme. Až hmota trochu vychladne, přidáme dle fantazie potravinářské barvivo, které do plastelíny pořádně zapracujeme, nebo necháme mramorované. Pomoci si můžeme tím, že práškové barvivo rozpustíme v kapičce vody nebo použijeme gelové barvy-i ty už jsou k sehnání snad všude.

Barevnou plastelínu necháme zcela vychladnout a uchováváme v mikrotenovém sáčku, aby nevysychala.

Zkuste si vytvořit třeba velikonoční dekoraci. Tip na další slané těsto najdete zde.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Pro 2018>>
PÚSČPSN
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist