Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Domácí jahodové nanuky se smetanou

Čvn 2018 Autor: Redakce

Jahodová sezóna je tady a pokud máte víc jahod, než stihnete ihned zkonzumovat, zkuste naše dokonalé jahodové nanuky jen ze třech ingrediencí. Jednodušší už to být nemůže. Třebaže jsme doma vždy používali zmrzlinovač, protože dokázal vykouzlit krásně jemnou, homogenní zmrzlinu, od té doby, co děti v obchodě objevily formičky, dávají přednost klasickým nanukům na tyčce.

jahodove nanuky

Na 6 středně velkých nanuků budete potřebovat:

  • 100 g očištěných, omytých jahod
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 vanilkové cukry

Postup:

Jahody zbavte stopek, omyjte a nechte dobře okapat.

jahody se smetanou

Rozmixujte je spolu s cukrem a smetanou a nechte chvíli odpočinout, aby se cukr stihl v jahodové smetaně rozpustit.

rozmixovane jahody

Po pár minutách znovu promixujte a vlijte do čistých suchých forem na nanuky asi 3mm pod okraj (většinou je na formičkách ryska).

jahodova dren

Nechte mrazit alespoň 4 hodiny, ale lépe přes noc.

jahodove nanuky domaci

Ochlazení do horkých dní máme na světě a my ručíme za to, že nanuky neděláte naposled.

domaci jahodove nanuky recept

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Pro 2020>>
PÚSČPSN
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist