Internetový hobby magazín

Menu

Výběr masa

Nejnovější články

Úvodní stránka Diskuze Vaření Výběr masa

  • Toto téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (5 hlasů) se naposledy zapojil uživatel Aloina a poslední změna proběhla před 2 roky, 10 měsíci.
Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (z 5 celkově)
  • Autor
    Příspěvky
  • #14273

    Sabina
    Host

    Dobrý den, zaujal mě váš seriál o mase. Maso nevařím, ale v restauraci si ho dám ráda.  Neřeším tedy, čeho si při nákupu masa všímat. Stejně by mě ale zajímalo, proč je důležité, aby zvířata neměla před porážkou fyzickou zátěž?

    #14274

    Redakce
    Správce

    Dobrý den. Velmi stručně řečeno jde o to, aby si zvířata před porážkou zachovala běžnou hladinu svalového glykogenu a adenosin-tri­fosfátu (ATP). ATP je pak složitými biochemickými reakcemi po usmrcení zvířete přeměňováno na kyselinu mléčnou a kyselinu fosforečnou. Tím dochází k okyselení svaloviny, což nemají rády všudypřítomné bakterie a jsou tak zachovány předpoklady pro správný průběh zrání masa.

    #28764

    Martin
    Účastník

    Maso je na tom pak jinak chuťově?

    #31512

    Phillip
    Účastník

    Nejsem si jistý, ale pak asi víc smrdí, ne? ..nebo je nahořklé?

    #44159

    Aloina
    Účastník

    Já si myslím, že zvíře by mělo být celkově v pohodě, jenže když jde na porážku, tak to podle mě vždycky musí vycítit.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (z 5 celkově)
  • Pro reakci na tento článek se musíte přihlásit.

 

 

<<Úno 2019>>
PÚSČPSN
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist